تاًکید مدیرعامل بیمه رازی بر نقش اساسی روسای شعب در بهبود عملکرد بیمه رازی

عرض سلام و خسته نباشید دارم به حضور همکارانم در ستاد و شعب و همکارانی که در جلسه حضور دارند و روسای شعب که به صورت مجازی شرکت کرده اند. از برگزاری این جلسه که با هدف طرح چالش ها و مشکلات فی مابین ستاد و صف می باشد، تشکر می کنم. در طی این دو سال اخیر با اصلاح سازمان شرکت یک هدف مهم را دنبال می کردیم و آن هویت بخشی به شعب، ارتقاء جایگاه شعب و برداشتن لایه ها و فاصله فی مابین ستاد و صف بوده است و بر این اساس انتظار دارم و باید ستاد و صف در تعاملات کاری به همدیگر نزدیکتر شوند و مطمئناً برگزاری این جلسه و جلسات بعدی می تواند در تقویت شعب، کم کردن فاصله بین ستاد و صف، حل مشکلات و درک مشترک از اهداف، رویکردها و برنامه های شرکت موثر باشد.

لذا در ابتدای جلسه باید به نقش ویژه و اثرگذار روسای شعب در بهبود عملکرد شرکت اشاره کنم و تاکید نمایم به باور عمیقی که اینجانب به نقشی که شعب و روسای شعب در بهبود عملکرد شرکت و ارائه خدمات رسانی به بیمه گذاران دارند، یکی دیگر از نقش های مهم روسای شعب نقش اساسی در کنترل و کاهش ریسک عملیاتی شرکت می باشد بر اساس مدل های ارزیابی و مدیریت ریسک، ریسک عملیاتی یکی از مهم ترین ریسک های هر بنگاه اقتصادی است و در شرکت های بیمه و از جمله بیمه رازی به نظر بنده بیش از 90 درصد وزن انواع مختلف ریسک های سازمانی، ریسک عملیاتی باشد و لذا نقش روسای شعب در کنترل و کاهش ریسک عملیاتی بسیار کلیدی و مهم است .

علاوه بر دو نقش بالا که ذکر کردم، روسای شعب نقش های مهم و متعدد دیگری نیز دارند که من در این جلسه فقط به دو نقش ویژه یک: نقش مهم روسای شعب در بهبود عملکرد شرکت و دو: نقش اساسی روسای شعب در کنترل و کاهش ریسک عملیاتی شرکت، اشاره کردم و معتقدم برای موفقیت روسای شعب در ایفای درست این دو نقش مهم، حتماً مساعدت، همراهی و تعامل سریع و موثر ستاد، بویژه مدیران فنی شرکت نیاز است.

ضمنا با توجه حاضرین و مخاطبین در این جلسه باید تاکید نمایم: اهداف و استراتژی های اصلی بیمه رازی قبلا و در طی دو سال اخیر تدوین و ابلاغ شده است و حتی در سال 1402 تغییر خاصی نسبت به سال 1401 ندارد. بنابراین منطق شرکت همچنان حرکت در راستای الگوی پایداری است که خود را به شکل ادامه سیاست تمرکز بر: سودآوری- کسب پرتفوی هدف گذاری شده- اصلاح و بهینه کردن ترکیب پرتفوی بیمه ای- کنترل و کاهش ضریب خسارت و مضافاً 5 چرخش های استراتژیک، 15 هدف بنیادین و 20 راهبردی است که قبلاً ابلاغ کرده ام و انتظار دارم معاونین، مدیران ستاد و روسای شعب، بر اساس آنها برنامه واحد خودشان را تدوین و پیگیری نمایند.

در این راستا روسای شعب باید شاخص های مهمی مانند: تولید حق بیمه و کسب پرتفوی، کنترل و کاهش ضریب خسارت، وصول بموقع مطالبات، حفظ مشتریان فعلی و جذب بازار و مشتریان جدید، توسعه و تقویت شبکه نمایندگی و .. را مدام پیگیری نمایند.

بنابراین همکاری و همراهی مداوم ستاد با شعب بسیار ضروریست و در این راستا و برای رفع مشکلات و چالش های احتمالی بین ستاد و شعب تاکید دارم کمیته ساماندهی شعب با حضور 3 نماینده از مدیران شعب و 2 نماینده از مدیران ستاد تشکیل شود و این کمیته یا شورا، با اختیار کامل از شرکت مشکلات و موارد فی مابین ستاد و شعب را بررسی، پیگیری و مرتفع نمایند و جلسات منظمی را تشکیل دهند و ضمن اصلاح و بهبود فرآیندها، گزارش اقدامات و مصوبات کمیته را نیز به اینجانب بفرستند.

مدیرعامل بیمه رازی ادامه داد: در ابتدای سال 1402، برنامه ریزی مدونی در راستای حرکت بروی مسیری جدید، تحول آفرین و متفاوت از گذشته صورت گرفت که امروز اقبال بیمه گذاران به بیمه رازی، ارتقاء جایگاه شرکت، خروج از زیان دهی، ایفای تعهدات سنواتی، بهبود و رشد شاخص های عملکرد شرکت، افزایش ظرفیت نگهداری، ثبات توانگری مالی و تحقق بودجه نشان از این تغییر و تحول مهم دارد.

دکتر علی جباری مدیرعامل بیمه رازی در جلسه شورای مدیران این شرکت، گفت: در خصوص برخی شاخص های عملکرد یک نوید هم بدهیم که شرکت بیمه رازی در 5 ماهه نخست سال جاری تقریباً به میزان فروش 12 ماهه سال 1401 درآمد داشته و حق بیمه تولیدی این شرکت از مرز 3 هزار میلیارد تومان عبور کرد.

جباری ادامه داد: شرکت بیمه رازی در سال 1402 در حالی سطح یک توانگری مالی را برای خود حفظ کرده که ظرفیت نگهداری این شرکت به عنوان یک ابزار رقابتی در مقایسه با سال قبل بیش از 36 درصد افزایش یافته است.

دکتر جباری افزود: مطالبی که در رابطه با نقش شعب و روسای آنها بیان نمودم، به معنای آن است که مدیران ستادی با توجه به رسالت ستاد که هدایت گری، سیاست گذاری و نظارت می باشد، باید بیش از قبل در کنار روسای شعب باشند و باید پاسخگوی شعب در تحقق برنام ها و فعالیت های جاری آنها باشند و این موضوع را هم اعلام می کنم  که طی هفته های آینده حدود اختیارات مدیران ستاد و صف مجدد بررسی و در صورت لزوم اختیارات بیش تری به شعب و مدیران استانی از سوی ستاد تنفیذ می شود.

نائب رئیس هیات مدیره بیمه رازی تاکید کرد: البته در راستای چرخش استراتژیک شعبه محوری، در سال گذشته حجم قابل توجهی از اختیارات ستاد بیمه رازی با بررسی های دقیق به شعب تفویض گردید تا تسهیل گری شود و شعب و نمایندگان با انعطاف بیشتری در بازار رقابت فعالیت نمایند.

دکتر جباری، وصول مطالبات را بسیار مهم دانست و اشاره کردند: جریان نقدینگی همانند جریان خون در پیکر سازمان است و همه ارکان شرکت اعم از نماینده، روسای شعب، مدیران ستاد و معاونین در وصول بموقع مطالبات وظیفه دارند. خاطرنشان کرد: برنامه ریزی و ورود شرکت بیمه رازی به بازارهای مختلف بر اساس شاخص های یک بنگاه اقتصادی است و مبنا و اساس ورود به بازار و کسب پرتفوی، سودآوری همراه با ارائه بهترین خدمت و ارزشمندترین پوشش ها به بیمه گذاران است و این ویژگی های منحصر به فرد شرکت بیمه رازی است و در مجموع می توان مدعی شد، شرکت بیمه رازی به هر بازاری با هر شرایطی ورود نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، در انتهای این جلسه مدیرعامل بیمه رازی دستور داد هر چه سریع تر کمیته ساماندهی مشکلات شعب با هدف رفع دغدغه شعب و تسریع در تصمیم گیری ها و هموار نمودن مسیر حرکت تحولی شعب هرچه سریع تر، با حضور 3 نماینده از شعب و 2 نماینده از ستاد تشکبل و موارد را بصورت مستقیم پیگیری نمایند.